Elvebåtturer

KS15 Elvebåtsafari til den norsk-russiske grense

[nggallery id=81]
Tur med en tradisjonell elvebåt fra Kirkenes til grenselinjen ved Boris Gleb, ikonet i norsk/russisk grensehistorie. Transport fra og til hotell eller fra Hurigruten med minibuss. Turen til båten tar ca 10 minutter. Elvebåt tur fra Kirkenes til vårt anlegg ved den russiske grensen. Vi serverer multer med krem og kaffe eller te. Du får et godt innblikk i den spennende kulturen og historien om det Skoltesamiske området og den Russisk ortodokse kirken som  begge er nært knyttet til grenseområdet. Her kan du oppleve å være helt inntil grenselinjen, du kan ikke komme nærmere den russiske grensen uten visum. Vær oppmerksom på at det er totalt forbudt å krysse grenselinjen. Dette er en guidet tur som gir deg et godt innblikk i den lokale historien, i en flott natur. Bli med oss!
Tidsrom: 01.06 – 10.09
Varighet: 09:00 – 12:00
Hver dag

PRISER:
1000 NOK per person
500 NOK per barn 4 – 11 år
Minimum 2 personer.
inkludert, transport fra/til hotellet eller Hurtigruten, lokal guide, båttur, varme klær, multer med krem, kaffe eller te.

KS16 Kongekrabbesafari med elvebåt til den norsk-russiske grense

[nggallery id=23]

Her får du muligheten til å både se og fotografere kongekrabber fra våre krabbeteiner på turen til Boris Gleb, som er selve ikonet i norsk-russisk grensehistorie. Du vil få en minnerik tur med en av våre tradisjonelle elvebåter fra Kirkenes til vårt anlegg som ligger helt inntil grenslinjen.
Vi serverer deg et herremåltid, bestående av kongekrabber, garnityr og multer med krem til dessert, kaffe eller te. Mens krabbene blir tilberedt får du bla. høre om Skoltesamenes historie og den Russisk ortodokse kirken som  begge er nært knyttet til grenseområdet. Du er så nært den russiske grensen at du kan nesten berøre Russland

Tidsrom: 01.06 – 10.09
Varighet: 14:00 – 17:00
Hver dag
PRISER:
1650 NOK per person
825 NOK per barn 4 – 11 år
Minimum 2 personer.
inkludert, transport fra/til hotellet eller Hurtigruten, lokal guide, båttur, varme klær, kongekrabbemåltid, multer med krem, kaffe eller te.

KS17 Elvebåt tur langs den Russiske grensen i brunbjørnens rike

[nggallery id=24]

Turen går med buss ca 30 km fra Kirkenes sentrum til vår base på Solvang Gård i den naturskjønne Pasvikdalen. Med elvebåten kjører vi ut på Pasvikelva og ser den fine naturen med Russland på andre sida.Pasvikelva er Norges nest største når det gjelder vannføring, og består av store innsjøer som er bundet sammen med trange elveløp. Midt i elva går grensa mellom Norge og Russland. Båtturen tar ca. 1,5 timer med flere stopp underveis. Vi besøker Grenseholmen i Pasvikelva, holmen som av grensa deles i en Norsk og en Russisk halvdel. Vi går inntil grensa og får et innblikk i den spennende historien fra området. Grensekryssing er forbudt, men vi kan ta bilder – så ikke glem fotoapparat! Dette er det nærmeste du kan komme den russiske grensen! Etter båtturen setter vi oss rundt bålet og tar oss tid til å kose oss med en liten matbit og kaffe eller te. En meget personlig tur med mye informasjon om historie, natur og levemåte i nord og en fantastisk naturopplevelse i Pasvikdalen. Dette er en tur det er vel verdt å huske, lenge!

Tidsrom: 10.06 – 10.09
Varighet: 14:00 – 18:00
Hver dag, lørdag og søndag minimum 4 personer

PRISER:
1600 NOK per person
800 NOK per barn 4 – 11 år
Minimum 2 personer, maksimum 20 personer.
inkludert guide, transport fra/til hotellet, båttur, noe å bite i, kaffe eller te.

KS17L Elvebåttur langs den russiske grensen med besøk i hundekennel inkludert lokalt måltid (minimum 6 pers)

[nggallery id=29]

Vi reiser med buss fra Kirkenes sentrum Svanvik som ligger cirka 40 km oppover i den naturskjønne Pasvikdalen. Vi besøker Svanhovd Miljøsenter for se på nasjonalparksenteret og ser om ønskelig kortfilm fra naturen i vårt område. Dere kan bruke tida i utstillingen, ute i den botaniske hagen eller i informasjonssentret for brunbjørn. Etterpå gjør vi klar for elvebåtsafari på Pasvikelva, men først må vi ha en sikkerhetssjekk!. Vi vil bl.a. kjøre inn i et trangt elveløp hvor vi er over på russisk side, og vil se kontrastene med byen Nikel i Russland, og den norske bosetningen helt inn til grensa ved elvekanten.

På Melkefoss gjør vi strandhugg hos BIRK-Husky og går opp til et vikinghus hvor dere vil få servert et måltid, laget på basis av lokale råvarer. Etter måltidet vil dere få tilbud om å besøke hundekennelen med omlag 50 alaska huskyer og en vokterhund. Når dere så er klar for hjemturen, drar vi med buss tilbake til Kirkenes (ca 50 min). Det vil bli en guidet tur tilbake til Kirkenes, den vil gi innblikk i historien til området vi kjører gjennom.

Tidsrom: 10.06 – 10.09
Varighet: 09:30 – 15:30

PRISER:
2000 NOK per person
1000 NOK per barn 4 – 11 år
Minimum 6 personer, maksimum 20 personer.
inkludert guide, transport fra/til hotellet, fra Hurtigruten, båttur, varme klær, lokalt måltid, kaffe/te, inngangsbilletter.

Booking

Bookinger blir kun behandelt innen våre vanlige åpningstider.
Kontoret er stengt lør, søn og helligdager og din booking blir ikke behandlet.

Sommer 2018:

Ditt Navn:

Din e-post:

Ditt telefonnummer:


Jeg ønsker å bestille følgende opplevelse:

Dato: Voksne: Barn: (under 12 år)

Vennligst hent oss ved:


Jeg ønsker å bestille følgende opplevelse:

Dato: Voksne: Barn: (under 12 år)

Vennligst hent oss ved:


Jeg ønsker å bestille følgende opplevelse:

Dato: Voksne: Barn: (under 12 år)

Vennligst hent oss ved:


Beskjed til Pasvikturist:


Betaling
Jeg vil betale med følgende kredittkort (Vi aksepterer VISA og MASTERCARD):
Nummer: Gyldig: Måned: År:

Generelle vilkår, betalingsbetingelser og kanselleringsvilkår:

Klikk her for å lese våre generelle vilkår, betalingsbetingelser og kanselleringsbetingelser.

Jeg aksepterer betingelsene og generelle vilkår.

Important!

Info i forbindelse med Korona-virus:

Pasvikturist drifter som normalt men er kun tilgjengelig på telefon/epost mellom 10.00 – 14.00 (publikums lokaler for besøkende vil holdes stengt fra mandag 16. Mars)

Siden Norsk institutt for folkehelse har iverksatt strenge forbud mot reiser til og inn i landet blir de fleste av våre utflukter og turer kansellert frem til 31. Mars.

https://www.visitnorway.no/planlegg-reisen/informasjon-om-koronaviruset/?_ga=2.93223957.909444612.1584088744-1054146868.1584088744

Turer til Russland/Visum:

Helsedirektoratet oppfordrer alle til å unngå fritidsreiser og reiser som ikke er strengt nødvendige.

Pasvikturist anbefaler derfor alle med å avvente å planlegge reiser til Russland (dvs avvente med visum søknader, billett bestillinger osv).

De søknader som allerede er innlevert kan ikke trekkes tilbake. Billetter som allerede er bestilt kan ikke avbestilles kostnadsfritt.

Vi håper situasjonen vil roe seg ned og at vi kan starte vår virksomhet som vanlig så fort som mulig.

Har du spørsmål kan du sende epost til firmapost@pasvikturist.no eller ringe oss 78 99 50 80

Info about Corona virus:

Pasvikturist operates normally and is available only by phone/email between 10.00 – 14.00 (our office for visitors will be closed from Monday 16. March)

Since the Norwegian Institute of Public Health has implemented strict bans on travel to and inside the country, most of our excursions and trips are cancelled until 31 March.

https://www.visitnorway.com/plan-your-trip/coronavirus-and-travelling-to-norway/?lang=uk

 

Tours to Russia / Visa:

Pasvikturist recommends everyone to wait to plan trips to Russia.

Applications that have already been submitted cannot be withdrawn. Tickets already booked can not be cancelled without any cost.

We hope the situation will calm down and that we can start our business as usual as soon as possible.

In case of any questions please contact us per email firmapost@pasvikturist.no or call us on +47 78 99 50 80